info@kendales.si      |      041 586 023      |      05 37 24 070

Pon–pet: 07:00 – 15:00

Piškoti in politika zasebnosti

Izjava podjetja KENDALES D. O. O. Pravilnik o zasebnosti 
Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi osebni podatki, ki nam jih so varovani v skladu z veljavno zakonodajo. Vse spletne aktivnosti podjetja Kendales d. o. o. so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih podjetje Kendales d. o. o.  prejme od vas, kadar obiščete našo spletno stran www.kendales.si

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov
Osebni podatek je vsaka informacija, ki vas identificira. Osebni podatek je na primer ime, priimek, elektronski in poštni naslov. Vaših osebnih podatkov ne zbiramo, izjemoma kadar vi to omogočite. V teh primerih podjetje Kendales d. o. o. jamči, da bo osebne podatke varovalo kot zaupne.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih kot uporabnik vnesete v obrazce na spletnem mestu kendales.si. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik. Zbirajo se tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta in sicer z namenom zagotavljanja varnosti in dokazljivosti. Vsakemu uporabniku se ob začetku obiska dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Podjetje Kendales d. o. o., lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. 

NAMEN ZBIRANJA PODATKOV

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo za naslednje namene in v skladu z enim od štirih možnih pravnih položajev:

 

Namen obdelave 

Pravna podlaga za zbiranje in obdelavo

Časovna omejitev procesije 

Vstopanje in izvajanje pogodbenega razmerja sklenitev pogodbe, marketinške aktivnosti, prodaja izdelkov in podobno

Vstopanje in izvajanje pogodbenega razmerja sklenitev pogodbe, marketinške aktivnosti, prodaja izdelkov in podobno

času pogodbenega razmerja in 10 let po njegovem prenehanju

Povpraševanja, dodatne informacije, naročanje, izdelki in storitve

obrazložitev ali izvedba pogodbe

času pogodbenega razmerja in 10 let po njegovem prenehanju

Novice, izobraževalne vsebine, obvestila o novostih in ponudbah o našem poslovanju, novosti in posebne ponudbe za vas, akcije, ki jih lahko koristite, izobraževalne vsebine o izdelkih, storitvah in drugo

privolitev posameznika

do preklica soglasja

Sodelovanje pri trženjskih raziskavah v vprašalnikih, anketah in drugih orodjih, ki jih uporabljamo, da vas spoznamo in vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo

privolitev posameznika

do preklica soglasja

 

 

 

 

Posredovanje e-sporočil
Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Kendales d. o. o. posreduje tudi preko e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani so poslovni e-naslovi. S pošiljanjem e-sporočila na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta kendales.si.

Pravice uporabnika 
Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu kendales.si lahko naslovi na elektronski naslov info@kendales.si

Zagotavljanje varnosti osebnih podatkov 
Podjetje Kendales d. o. o. si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko preko e-maila, telefona idr., so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje Kendales d. o. o. varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani podjetja Kendales d. o. o.  pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem
Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje Kendales d. o. o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavno zakonodajo. Podatki so lahko posredovani: 
– hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo; 
– družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …); 
– marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja
– podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.) 
– vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; 
– pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z zakonodajo. 

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)
Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Kendales d. o. o. se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Povezave do drugih spletnih strani
Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja Kendales d. o. o.. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetja Kendales d. o. o.,  za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Kendales d. o. o.  si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je Kendales d. o. o.,  Dolenji Novaki 16 a, 5282 Cerkno, Slovenija. Morebitna vprašanja o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov lahko naslovite na info@kendales.si.